G

 

 

Ljubomir Živkov

 

mjesto: Beograd

 

država: Srbija

 

br. tel: +000 (0)00 000 000

 

mejl:@

 

web: www.ljubomirzivkov.com

 

G

 

G

 

autor info ›››

 

 

Ljubomir Živkov

biografija: Ljubomir Živkov (1952) je pevač, tamburaš i aranžer koji se toliko raščuo kao novinar da je vlastito muzičko tvorchestvo (koje je zapremilo polovinu stoleća) bacio u teški zasenak. Na samom početku studija marksizma (koje je završio bez problema, bez poleta i bez odlike) odao se muzici, horskoj, u OKUD „Ivo Lola Ribar“; od ranih sedamdesetih godina je u ansamblu „Lole“, septetu koji je negovao i odnegovao sasma pristojan i nadasve komercijalan u ono doba višeglas, aranžirao je bezmalo sve pesme za ovu grupu koja je potrajala više od trideset godina, pevao je bariton i svirao tercu na basprimu kupljenom u Perlezu od čika Milana Vojnova, koji mu je kao detetu bio muzički uzor.

 Uprkos turnejama, koncertima, snimanjima i silnim probama potrudio se da kao novinar proradi u „Ekonomskoj politici“, odakle je sa još manje poleta od onog iskazanog na studijama otišao u JNA, a desetak godina kasnije i u Ameriku.

 Krajem devedesetih vraća se u Beograd, zapošljava se u „Vremenu“, ali komentare piše i za TV B92, za „Peščanik“, za „Yellow Cab“, za „Blic“, za sajt „Istinomer“ i za druge krasne časopise koje je tržište bez ikakove krivnje samog Lj. Živkova ugasilo.

 Svoje kolumne preporučuje studentima novinarstva, a zašto ne i književnosti, štivo je namenjeno i studentima slavistike koji su na poslediplomskim studijama, te njihovim profesorima, ali i nekom ambicioznijem brucošu: ponegde će im promaći poenta, jer kao tuđa kost nisu svi baš dužni da poznaju do tančina naše olimpijsko pleme, ali će im preostati jezik – srpskohrvatski/hrvatskosrpski – kakav u većini južnoslovenskih medija teško da će naći.

autor info ›››

 

G