G

 

žena upozorenje

 

 

ŽENA UPOZORENjE

 

UPOZORENjE

žena upozorenje

G

 

žena upozorenje

 

 

ŽENA UPOZORENjE

 

UPOZORENjE

 

"Helanke za jogu su loše za žene, nose ih samo kako bi pokazivale telo"

Članak objavljen u "Njujork tajmsu" pod nazivom "Zašto su helanke za jogu loše za žene", u kome autorka aludira da ih dame ne nose zbog funkcionalnosti, već zbog seksepilnog izgleda, pokrenuo je pravu diskusiju na internetu.

Autorka Honor Džouns u svom tekstu sugeriše da žene koje oblače helanke za jogu zapravo ne mogu da odole društvenom pritisku da uvek izgledaju bolje od drugih, čak i kada rade nešto isključivo za sebe. 

"Mi (žene) osećamo da treba da izgledamo seksi na ljubavnom sastanku. Osećamo da treba da izgledamo seksi na poslu. Ali sada smo ugradili ideju da treba da izgledamo seksi i u teretani? Teretana je jedno od mesta gde bi trebalo da budemo sposobni da se fokusiramo na to kako se naše telo oseća, a ne samo na izgled. Moramo da zapamtimo to, a trenerke nam u tome mogu pomoći", piše Džonsova. 

Nakon objavljivanja ovog članka, mnoge žene su se pobunile protiv oštrog pisanja novinarke.

Na Tviteru je otvorena diskusija o ovoj temi, a korisnice ove društvene mreže su argumentovano kazale da ako biraju da nose helanke za jogu, bilo zbog dizajna ili funkcionalnosti, žene zapravo pokazuju da imaju slobodu izbora.

Među njima je bilo i onih koji tvrde da nose ovaj sportski komad garderobe jer im omogućava lakše izvođenje joge, te da to nema nikakve veze sa izgledom. 

Mnogi su bili revoltirani izjavom autorke teksta njujorškog magazina u kome kaže da žene u određenim godinama ne bi trebalo da nose ove helanke, zbog svog izgleda. 

"Helanke za jogu pokazuju svaki nedostatak na telu na ženi koja ima više od 30 godina", istakla je autorka ovog, po mišljenju mnogih, skandaloznog teksta.

izvor: superzena.b92.net ›››

 

G

 

žena upozorenje

 

 

ŽENA UPOZORENjE

Upozorenje predstavlja opomenu onom dijelu populacije koji se ne obazire baš mnogo na opšta pravila i propisane društvene i moralne norme.

 

Kod nas upozorenje predstavlja dodatni motiv za jednu od naših osnovnih karakteristika - Inat, po principu: "E baš ′oću..."

žena upozorenje

G