G

 

žena tekst

 

 

autor: Mirjana Mimica

 

 

TEKST

Kad prekrstim noge i pogledam ga ko Staljin Tita

Mene me moja majka učila – to radiš kad ti se radi, kad ti se ne radi, ne radiš, isto ti je kao kad si gladna, žedna ili ti se spava. Seks mislim. To nisu pare, ne možeš ništa time da kupiš, nije roba pa da vršiš robnu razmenu, samo ćeš se posle, kad nećeš, a misliš da treba, osećati kao govno. Baš tim rečima. Ja zapamtila da ko govno nikako ne treba da se osećam.

Ja malo rasla i počela da sumnjam da je moja majka malo šašava, naveliko počelo da se priča o seksu ali kao o sredstvu za kupovinu ljubavi, braka, eventualno sreće, sve tako nešto bezveze. A možeš i dete da dobiješ kad ga niko ne želi.

Elem…

Žena, to jest devojka, iz raznoraznih razloga ima seks sa muškarcem kad joj se neće. Jer mu se digo pa da ga ne boli sve ono za šta priča da će ga boleti i da mu ne otpadnu  mooda o čemu nonstop zapeva kao da su na ekser okačena. Da je ne ostavi. Da ne nađe drugu. Da ne ode u kafanu. Da bi je oženio. Zbog mira u kući ili oko kuće. Da bi voleo i mazio nju više nego automobil. Da bi joj reko – poljubim te u dupe, isto kao omiljenom fudbaleru. I neprekidno kuka o tome kako mora da se bavi tim seksom. Počne da veruje da njoj nije nikakav problem da raširi noge u situaciji kad se njemu digo jer je neviđen problem da se vrati u prvobitno stanje a biće i malo neurozan.

Raširi noge, on bez planinarske opreme zaplaninari po njoj, zaviši si šta ima, eventualno je pita što ćutiš na šta ona uzdahne tri puta, smandrlja se sa nje i pita – ti bilo lepo, si videla zvezde? Ona kaže – kako da nisam, i zvezde, i male zelene, a i dr Spok mi se ukazao. Slaže ga, pomisli – oprosti bože, viši cilj je u pitanju, taman ga uhvatih, ko da se maje ponovo i traži nekog drugog.

Milion baba koje sam srela mi je reklo – Dete, on samo na jednu stvar misli. On, bilo koji. Ne pitah nikad na koju stvar jerbo sam znala da nikada neće izgovoriti. Ti da budeš raspoložena i kad nisi, i o’ma da mu na tacni poslužiš tu stvar inače ima padnu batine, jal tebi, jal deci, jal prvom komšiji, a ni kaput neće da ti kupi. I isto toliko žena, to jest, devojkaka sam srela koje čvrsto veruju u to da on samo na tu stvar misli i kad jede, i kad spava, i kad ljubi fudbalera u dupe, i kad mu pukne guma.

I sve one celog svog jadnog života šire noge zlu ne trebalo, da mu mooda ne otpadnu i da ne dođe u situaciju da spliće duge kose i pušta brkove ko baba Vukosava jer je bila blesava pa nije htela da zadigne suknju ispred svakoga ko je zatražio.

Istovremeno, on, muškarac, bilo koji, dok razmišlja dal će Zvezda da uvali gol Partizanu, što mu štuca motor i dal će sutra da radi riba, ugleda nju kako ga posmatra ispod oka kad će da mu se digne pa da brže bolje priskoči raširenih nogu, digne mu se, normalno, čim pomisli na raširene noge, i stvar se vrti u krug.

Ne digne li mu se, onda odma’ sumnja, prvo da je našao drugu a tek posle da je više ne voli, da ima celulit, da mora da ugradi silikone, počne da obleće oko njega ko  pčela sa pitanjima – jel ti dobro, ti fali nešto, imaš problema na poslu, imaš nešto da mi kažeš, sve dok ga ne udavi kad tek ne može da mu se digne.

Ovo vam je jedno vrzino kolo u koje su se žene uplele iz kog ja ne umem da se otpletem ni kad počnem duboko da razmišljam o tome.

A što vam sve ovo pišem? Brljala sam malo po forumima. Braćo und sestre, šta sve tamo ima!

Ostaviće je što neće, krajnje je vreme, ima koja hoće.

Ne zadovoljava ga.

Sve je probala.

Ne zadovoljava je. Ništa nije probao.

Nijednu lepu reč joj nije rekao, ni onda kad je raširila noge. Zaspao. Grickao semenke. Otišo na utakmicu, na pivo sa ortacima.

I sve sam, kod svake seksualno ucveljene, mislila – vala, neka te ostavi, jeboteudupe!

Pa drage devojke i žene, ako se još niste opametile:

i treba vam tako, sve dok budete mislile da je on sa vama samo zbog onoga što imate među nogama i sve dok to među nogama koristite da ne razgovarate, tražite, raspravljate i rešavate. Forumi i plakanje drugarici na ramenu vam neće pomoći jer je ona ili glupača ista kao vi, ili zlobna ko što žena ume da bude.

Muškarci su lovci u duši. Ili će krenuti u šumu, ili na reku, ili na vas. Sad zamislite da je krenuo u šumu a zec istrčao ispred njega, značajno ga pogledao u oči i rekao mu – aj se ne ganjamo, ’leba ti, pucaj! Okrenuo bi se i pošao da traži medveda. To vam je odgovor na ono – kako je mogao, jebote, sa onom, deblja je i ružnija od mene. Pa, jebi ga, bila je medved a ne zec. Prosto.

Mislim, nemam ja ništa protiv da vi seks tretirate kao nešto u čemu učestvujete samo kao statista, ali onda ne kukajte što nikako da dobijete glavnu ulogu. Stvar je uvek do režisera.

Zato malo prekrstite te večito raširene noge i pogledajte ga ko Staljin Tita, kažite jednom to – NE! – kad vam se neće, kad vam nije do toga, pa neka mu otpadnu ta mooda, njegov problem.

Stisnite mooda, pa kud puklo.

Inače ćete zauvek biti odgovorne za njegova, dok u vama raste nezadovoljstvo – jebote rašta sam ovoliko noge širila!

žena tekst - izvor: mahlat.rs

G

 

žena tekst

 

 

ŽENA TEKST

 

I kako sad da bilo ko shvati ovaj tekst ozbiljno. Nikako.

Nije pisan sa ozbiljnim namerama. Pisan je sa dobrim namerama.

žena tekst

G