G

 

agenda 2030 poslanica

 

 

POSLANICA

ID2020 priprema za UN Agendu 2030

Tvorci novog svetskog poretka ne kriju više svoje paklene planove za porobljavanje i uništenje čovečanstva. Cilj im je da svedu planetu na pola milijarde poslušnih ljudi, po mogućnostima čipovanih, kako bi pomoću veštačke inteligencije mogli da upravljaju njima. Na web-portalu ID2020 Bil Gejts i cela svita „globalne elite“ otkrivaju svoje namere.

Od 2016. godine, ID2020 se zalaže za etičke pristupe digitalnim ID-ima koji štite privatnost.

Za jednog od sedam ljudi na svetu kojima nedostaju sredstva za dokazivanje identiteta, digitalni ID nudi pristup vitalnim socijalnim uslugama i omogućava im da ostvaruju svoja prava kao građani i glasači i učestvuju u modernoj ekonomiji. Ali pravilno raditi sa digitalnim ID-om znači zaštititi građanske slobode i vratiti kontrolu nad ličnim podacima tamo gde im je mesto ... u rukama pojedinca.

Svakodnevno se oslanjamo na različite oblike identifikacije da bismo krenuli u svoj život: vozačku dozvolu, pasoš, radnu značku i pristupne kartice zgrade, debitne i kreditne kartice, tranzitne karte i još mnogo toga.

Ali tehnologija se razvija zaslepljujućim tempom i mnoge transakcije koje zahtevaju identifikaciju danas se obavljaju digitalno. Od e-pasoša do digitalnih novčanika, internet bankarstva do računa društvenih medija, ovi novi oblici digitalnog ID-a omogućavaju nam putovanje, poslovanje, pristup finansijskim i zdravstvenim evidencijama, održavanje veze i još mnogo toga.

Iako je prelazak na digitalni ID imao mnogo pozitivnih efekata, pratili su ga bezbrojni izazovi i neuspesi, uključujući velike povrede podataka koje pogađaju milione ljudi. Većina trenutnih alata su arhaični, nesigurni, nemaju odgovarajuću zaštitu privatnosti i komoditizuju naše podatke. Ali to će se promeniti i ID2020 predvodi naplatu.

Mi smo preduzeća, neprofitne organizacije, vlade i pojedinci ... koji radimo u saradnji kako bismo osigurali da budućnost digitalnog identiteta zaista bude # goodID.

izvor: id2020.org ››› 

G

 

agenda 2030 poslanica

 

 

AGENDA 2030 POSLANICA

 

Na ovim prostorima nikad nije bilo dobro znati mnogo ni pričati da znaš mnogo.

agenda 2030 poslanica

G