G

 

misao info

 

 

MISAO INFO

 

 

 INFO

Ovako loše misli prodiru u svaku ćeliju i uništavaju organizam 

Sve što postoji predstavlja neku vrstu informacije, određen kod na osnovu koga se odvijaju različiti procesi. Ljudski organizam funkcioniše upravo na temelju brojnih informacija koje postoje kao zapisi u našim genima i DNK, ili ih svjesno i nesvjesno šaljemo organizmu.

Drugim riječima, naše, ali i tuđe misli imaju uticaj na svaku našu ćeliju pa samim tim i na cijeli organizam. Misli predstavljaju određenu vrstu informacija koje mogu biti uzrok mnogih negativnih stanja, bolesti, neprilika ili negativnih zbivanja bilo koje vrste. Kada su informacije kojima raspolažemo i koje šaljemo sebi i drugima pozitivne, sve je u balansu i naše zdravstveno stanje je optimalno.

Ali ako su informacije negativne, one mogu uzrokovati niz neugodnih stanja i događaja.

Problematici otkrivanja negativnih informacija, dijagnostikovanju zdravstvenih i drugih posljedica, kao i vraćanju na prvobitno – zdravo stanje, ruski naučnik Genadij Jakovljević Temnjikov ›››, doktor medicinskih i socijalnih nauka, psihoterapeut, profesor i akademik, posvetio je više od trideset godina rada.

Do ove tehnike, koju su nazvali Infoterapija, dr Temnjikov i njegov tim došli su nakon dugogodišnjih naučnih ispitivanja koja su provodili na ćelijama pomoću atomskih mikoroskopa najviše tehnološke kategorije.

Tako su došli do otkrića da ćelija pamti i da umije razmišljati, a daljnjim ispitivanjima dokazali su da na rad svake pojedinačne stanice pa tako i cijelog organizma, utiču  informacije koje dolaze spolja ili iznutra. Informacije o kojima priča dr Temnjikov nisu samo one kojih smo svjesni, koje možemo čuti ili sami kreiramo, već su to informacije koje ćelije i organi mogu prenositi jedni drugima.

Naučna ispitivanja su i dokazala da bolesna ćelija često širi informaciju o bolesti te tako zarazi okolne ćelije, što je najprimjetnije kod karcinoma koji s vremenom može metastazirati. Međutim, to nije sve. Zvuči neobično, ali ovakve informacije ne prenose se samo unutar jednog organizma, već i s jedne osobe na drugu. Doktor Temnjikov zato tvrdi kako je neophodno da naučimo da se zaštitimo od negativnih informacija i da ih ne propuštamo u svoj sistem.

“Kada je riječ o unutrašnjim informacijama, to mogu biti naše misli, kao i zapisi u stanicama koje utiču jedna na drugu. Kada pričamo o spoljnim informacijama, misli se na sve što izvana djeluje na nas. To mogu biti virusi i bakterije koji nam preko disajnog i ostalih sistema napadaju organizam, ali i tuđe misli koje djeluju na nas“.·          

Kako vratiti ćeliju u optimalno stanje

Zna se da imunološki sistem štiti organizam od svakojakih negativnih uticaja pa je samim tim i svaka ćelija našeg organizma sposobna odbraniti se od nepoželjnih uticaja ili informacija. Međutim, ćelije često prestanu obavljati jednu od svojih osnovnih funkcija – da štite organizam – i počnu se ponašati sasvim suprotno svojoj svrsi.

Dr Temnjikov je na temelju dugogodišnjeg istraživanja došao do zaključka da su ćelije koje su prestale obavljati primarnu funkciju i koje su oboljele dobile neku vrstu negativne informacije. Dakle, umjesto da nas štiti, određena stanica obolijeva i počinje uništavati sebe i ostale stanice.

“Kada stanica dobije negativnu informaciju, bilo spolja ili iznutra, mijenja svoju prirodnu funkciju i počinje da opstruira organizam. Ona se bukvalno izdvaja iz cjeline i prestaje obavljati zadatke zbog kojih je stvorena. Umjesto da čini organizam vitalnim i zdravim, da ga brani od negativnih uticaja, ona u tijelu stvara poremećaj. Upravo na taj način i nastaju kancerogene ćelije, koje imaju tendenciju da se šire, metastaziraju, i u tom procesu teško ih je zaustaviti. “

Infoterapija se pozabavila pitanjima zašto dolazi do poremećaja u radu ćelija i kako tome stati na put. Dr Temnjikov je otkrio kako da uz pomoć misli i informacija utičemo na ćelije, odnosno kako da ćelijama koje su dobile negativne informacije pošaljemo prave, one koje će ih vratiti na prvobitni kolosijek.

Proučavajući rad mozga, naučnici su došli do podatka da desna strana mozga (zadužena za kontroliranje refleksnih radnji kao što su disanje, srčani rad i ostale nevoljne radnje organizma) prenosi 36 miliona bajta u sekundi, dok lijeva strana samo 16 bajta u sekundi. Oni su, takođe dokazali da se čovjek u neuporedivo većoj mjeri služi slabijom – lijevom stranom i da zbog toga ima lošu komunikaciju sa svojim organizmom.

Daljnjim proučavanjima dr Temnjikov je otkrio kako desnu stranu mozga više angažovati, odnosno kako da je aktiviramo i uputimo da stanicama daje informacije da se vrate u prvobitno – zdravo i optimalno stanje ili da, kada je riječ o preventivi, nastave raditi u skladu sa svojim obrambenim funkcijama. Riječ je, naime, o pravoj komandi.

izvor: atma.hr ›››

 

G

 

misao info

 

 

MISAO INFO

Biće da nijesam dobro informisan.

Vjerovatno je do mene a ne do njih.

To je sramota moja što nijesam znao tu informaciju.

misao info

 

G