G

 

čistilište davide pano ›››

 

 

ČISTILIŠTE DaViDe ›››

MORAMO MIJENjATI SEBE

AKO OĆEMO DA PROMIJENIMO SVIJET...

A NE DA MIJENjAMO SVIJET,

JER ĆE ONDA SVIJET DA MIJENjA NAS

NA NEKONTROLISAN NAČIN.

čistilište davide pano ›››

 

G

 

G

 

čistilište info

 

 

ČISTILIŠTE INFO

Što je početak (rođenje) što je kraj (smrt)?

Živim i umirem u vremenu pošto sam nastanio svoje tijelo. Vrijeme ima onoliku vrijednost koliku mu dajem. Vrijeme je interval koji razdvaja dvije tačke u kontiniumu. Rođenje i smrt nijesu početak i kraj to su samo tačke u kontiniumu. Smjena iz identifikacije tijela u identifikaciju duha. Kraja nema jer sve traje. Moram buditi svjesnost jer tako imam kontakt sa makrokosmosom. Ja sam mikrokosmos, Ti si mikrokosmos,(Mi ne postoji) ali svi zajedno smo jedno u Kosmosu, u Svemiru, u Univerzumu... u BOGU.

čistilište info

 

G

 

čistilište info

 

 

ČISTILIŠTE INFO

Bog je taj koji ustupa moć našim čulima, opažanje našem umu, pronicljivost našem intelektu, krepkost našim udovima; po Njegovoj volji živimo i umiremo. Pa ipak, čovjek uobraženo umišlja da je on činilac i uživalac. Čovjek je puka tričarija u poređenju sa svemoćnom vladajućom Silom koja rukovodi kretanjem u vasioni.

«U treptaju oka – kada se uporedi sa nezamislivom starošću vasione – carstva nastaju i nestaju, dinastije se uzdižu i propadaju, granice kopna i mora šire se i smanjuju, tako da danas imamo planinski venac tamo gde nekad beše more, a novo more tamo gde se nalazila visoravan. U treptaju oka milioneri postaju puki siromasi a siromasi postaju milioneri, dok sam kralj postaje lutajući izgnanik po nahođenju sudbine, a neka skitnica postaje kralj. Mnoštvo planeta biva stvoreno, održavano i rastočeno svakog trenutka u ovoj ogromnoj vasioni. Ko stoji iza ovog kolosalnog fenomena? Bog i niko drugi do Bog, a da bi ga bio svestan čovjek mora da se odrekne sujete, osećaja da je on taj koji dela, gordosti i ponositosti; da bi ga spoznao čovjek mora u potpunosti da se preda Njegovoj volji, koja se može razabrati putem njegovanja čistote, emotivne zrelosti i intelektualne uvjerenosti; da bi se spoznao taj Bog čovjek mora potpuno sebe da poništi i da osjeća da nije ništa drugo do instrument Njegove volje.

čistilište info

 

G

 

čistilište info

 

 

ČISTILIŠTE INFO

Bog, daje svakom čovjeku u toku života mogućnost da se osvrne iza sebe, da razmisli o smislu svog života i da sam odluči o svom odnosu prema Bogu. Čovjek tada može da bira da se okrene Bogu ili da se udalji od njega, u toku čitavog života mnoštvo događaja nam pruža mogućnost da spoznamo Boga i da mu se približimo. Mi tada stojimo pred slobodnim izborom: da priđemo Bogu, ili da ga odbijemo. Gospod, koji je uredio da se oko čovjeka odigrava čitav niz krupnih i sitnih događaja i doživljaja, želi da pomogne svakome da nađe put do njega. Odbačimo li naše spasenje za to nije kriv niko drugi do mi sami.

čistilište info

 

G

 

čistilište info

 

 

ČISTILIŠTE INFO

Tvorac ljudi čini sve da ljude spasi, da nerazumne urazumi, pomračene prosvijetli, zalutale izvede na pravi put, uspavane probudi.

Svoju svetu volju i Svoje raspoloženje On signalizira ljudima kroz zvijezde, i kroz stvari, i kroz zbivanja i stanja, i kroz snove i kroz katastrofe i kroz životinje.

Uza sve to još čini čovjeka signalom čovjeku ili narod narodima.

čistilište info

 

G

 

čistilište info

 

 

ČISTILIŠTE INFO

Od svih drugih formi postojanja na ovoj našoj divnoj planeti, ovoj čudesnoj kosmičkoj trunki zvanoj planeta Zemlja, jedino biće zvano čovek je u stanju da postavi tako krucijalno pitanje kao što je: "Ko, ili Šta, je to Bog i – postoji li On uopšte?" Uostalom, čovek i jeste čovek upravo zbog tog dara. Takođe, od svih drugih formi postojanja na ovoj planeti jedino čovek je taj koji ima sposobnost da postavi sebi pitanje: "Ko, ili Šta, sam to JA i – šta je smisao mog postojanja?" I, uistinu, čovek i jeste čovek samo, i upravo, zbog tog dara!

čistilište info

 

G